Historie

Paul Roodnat & Zoon. Opgericht in 1912, door Pleun Roodnat aan de Trawlerkade in IJmuiden. Begonnen als scheepstimmerbedrijf en in de loop der jaren uitgegroeid tot onbetwiste polyester specialist.

Het bedrijf is opgericht in 1912, door Pleun Roodnat aan de Trawlerkade in IJmuiden.
Als scheepstimmerbedrijf voor het onderhoud van visserschepen zoals het inleggen van dekken, intimmering van visruimen en levering van peesklossen voor de netten.
Ook werden er houten vletten gemaakt, voor het overzetten van trossen naar de wal door de vletterlieden. In de jaren ’50 kwamen de zonen van Pleun in de zaak, zo ook de jongste zoon Paul (inmiddels sr.) De zaak werd destijds uitgebreid met een houtzagerij voor de verwerking van bomen en herbewerken van hardhouten palen bestemd voor de sluizen en de haven.


In de jaren 60 en 70 werden de houten vletten gebouwd door Albertus Borgart (Appie).


In de jaren ’70 kwam de jongste Paul in de zaak en begon in 1978 met het verwerken van polyester. De eerste polyester Roodnatvlet 520 zag het licht. Begin jaren ’80 werden er ook vooral veel surfplanken gemaakt, die beter bekend werden onder de naam PR boards.

Polyester werd steeds breder en algemener ingezet in de industrie dankzij de unieke producteigenschappen. Nog steeds maken we de vletten en reddingsboten en vooral heel veel maatwerk, maar is de brede toepasbaarheid en verwerking van polyester de belangrijkste tak van het bedrijf geworden.


In Januari 2009 is op 84 jarige leeftijd Paul Roodnat sr. overleden.Ook op zijn hoge leeftijd was hij nog zeer actief op de zaak. Nu staat de derde generatie van Roodnat aan het roer.

 

Contact

Vragen of vrijblijvende offerte? Neem contact op met Paul Roodnat & Zoon, wij nemen snel contact met u op.

  Bedrijfsnaam

  Volledige naam *

  Telefoonnummer

  Emailadres *

  Vertel ons meer over uw project: *

  * Verplichte velden